Over ons interactief theater in academische kinderziekenhuizen

Het kleinste theater van Nederland

De voorstellingen van Stichting Gilat zijn professioneel, uniek, gevarieerd en altijd interactief van karakter. Voorstellingen kunnen bestaan uit theater, dans, muziek, goochelshows en Meet & Greets met zowel bekende als minder bekende Nederlanders.

De voorstellingen duren gemiddeld vijfenveertig minuten en gebruiken onderwerpen uit het gewone dagelijkse leven. De specifiek voor deze doelgroep opgeleide acteurs ondersteunen de kinderen bij het animeren van hun eigen voorstelling. De kinderen krijgen alle ruimte om actief mee te doen aan de voorstellingen. Er wordt bijna elke voorstelling wel meegespeeld, gedanst en gezongen. Improvisatie is namelijk één van de belangrijkste aspecten van onze voorstellingen. In bijna al onze theaterproducties zijn onze vaste karakters ‘Max en Jet’ aanwezig om de kinderen hierin te begeleiden en te verblijden

Participatie doet zich op elke manier voor en verschilt per kind. Sommigen zullen sneller op de voorgrond treden dan de ander. Wat we belangrijk achten is dat hoewel niet elk kind altijd even actief wil of kan meedoen ze niet vergeten zullen worden. Aan het einde van de voorstelling willen we dat de kinderen even niet bezig zijn geweest met ziek zijn en een kort moment hebben mogen ontspannen.