We kunnen nu echt dromen gaan waarmaken

“Dit is een emotioneel moment, hiermee brengen we Stichting Gilat naar the next level.”

“Dit is een emotioneel moment, hiermee brengen we Stichting Gilat naar the next level.” Jair Eisenmann, voorzitter van Stichting Gilat, wist niet wat hem overkwam toen Miljoenennacht-winnares Nathalie zijn stichting namens de Postcode Loterij verraste met een cheque van 400.000 euro. “We kunnen nu echt dromen gaan waarmaken.”

Jair Eisenmann en fondsenwerver Marleen Niesing van Stichting Gilat dachten eigenlijk dat ze een serieuze meeting hadden met het team van de Postcode Loterij, toen Miljoenennacht-winnares Nathalie op de stoep stond met een cheque van maar liefst 400.000 euro. “Ik kan het bijna niet geloven”, sprak een zichtbaar geëmotioneerde Eisenmann.

De bijdrage helpt enorm bij het realiseren van de ambities van Stichting Gilat:

“Nu kunnen we echt stappen met zevenmijlslaarzen gaan maken. Stichting Gilat is volledig afhankelijk van giften en donaties. Dankzij onze bestaande donateurs en fondsen konden we al op veel plekken theatervoorstellingen verzorgen. Dankzij de Postcode Loterij kunnen we nu ook fors de zichtbaarheid vergroten. En we hebben nog meer ambities: uiteindelijk willen we interactief theater verzorgen voor alle chronisch zieke kinderen in het Koninkrijk. Niet alleen in ziekenhuizen, ook daarbuiten voor de zieke kinderen die niet in het ziekenhuis hoeven te zijn.”

Postcodeloterij en Gilat

Vermaak zó belangrijk

Jair Eisenmann zette Stichting Gilat samen met zijn vrouw Tali op ter nagedachtenis van hun dochter Gilat, die in 2008 op 11,5-jarige leeftijd overleed. “Gilat heeft de helft van haar leven in het ziekenhuis gelegen. We hebben met eigen ogen gezien hoe zwaar dat was en hoe weinig afleiding ze had. Met Sinterklaas kwamen Ernst en Bobbie altijd langs, dan werd ze gek van blijdschap. Dat vermaak is zo belangrijk voor zieke kinderen. Ik wil niet zeggen dat ze er beter van worden, maar ze worden er geestelijk wel sterker van.”

U een kans, zij een kans

Winnares Nathalie, die vorig jaar een cheque van een ton kreeg tijdens Miljoenennacht, was trots dat ze dit keer anderen blij mocht maken. “Ik ben zelf ook moeder, en het lijkt me zo heftig als je kind in een ziekenhuistraject belandt. Het is geweldig wat Gilat voor die kinderen doet, en ik ben blij dat het geld zo goed terechtkomt.” “Dat komt het zeker”, vult Eisenmann haar aan. “Een kind verliezen is het ergste wat er is, maar als ze vergeten wordt, is dat nog veel erger. Dankzij de Postcode Loterij leert heel Nederland Stichting Gilat nu hopelijk kennen, en houden we onze dochter levend!”

Postcodeloterij