Stichting Gilat op Curacao

Stichting Gilat nu ook interactief op Curaçao!

Op 26 januari j.l. openden we ons interactief kindertheater op Curaçao, zodat ook de hulpbehoevende kinderen hier afgeleid worden van ziekte.

Op 26 januari j.l. openden we ons interactief kindertheater op Curaçao, zodat ook de hulpbehoevende kinderen hier afgeleid worden van ziekte.De eerste voorstelling stond in het teken van een verjaardagsfeest waarin belangrijke en invloedrijke personen werden uitgenodigd. Hoe begroet je bijvoorbeeld een koning, keizer of een prinses? In het stuk werd geleerd met etiketten om te gaan. Na de actieve deelname werden kinderen ter aanvulling geprezen met leuke cadeaus/ gadgets.
Juist de zieke kinderen stonden in de spotlights en kregen alle ruimte om mee te spelen, mee te presenteren, mee te denken, mee te raden,-roepen,-dansen of uit te beelden. Er werd veel geïmproviseerd en ze deden lekker mee.

Jongeren met een chronische aandoening, waar ook binnen ons Koninkrijk, ervaren een lagere kwaliteit van leven in vergelijking met hun ‘gezonde’ leeftijdsgenoten. Ze worden in hogere mate door hun gezondheid belemmerd, hebben vaker minder vrienden dan ze zouden willen en maken zich met regelmaat zorgen over hun toekomst. Met de humor die de voorstellingen brengen, komen kinderen bijeen en helpt het met tegenslagen, pijn en verdriet. Even wegdwalen van de harde realiteit waarin ziekte (en daar bijkomend voor velen armoede) het leven beïnvloeden.

We bieden shows voor en door Curaçaoënaars, zodat ons concept op de juiste manier vertaald wordt en de ziekste kinderen op het eiland echt baat hebben bij ons project. Met interactieve theatervoorstellingen in het Curaçao Medical Center (hierna: CMC) beleven de ziekste kinderen, samen met lotgenoten en familieleden, momenten van afleiding, ontspanning en plezier.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Hieronder een collectie van foto’s van onze eerste show in het CMC in Curacao.
Voor meer leuk materiaal kunt u terecht op onze social media kanalen. Vergeet niet deze video te bekijken op Instagram.

2023 voorstelling Stichting Gilat CMC Curacao kindertheater
Stichting Gilat - Curacao