Stichting Gilat theater

Fondsen

Stichting Gilat verzorgt interactieve theatervoorstellingen voor kinderen in academische ziekenhuizen. Wij bieden de kinderen een lach aan en laten ze even vergeten dat ze ziek zijn. We doen dat in zes kinderziekenhuizen: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Nijmegen. Hiervoor zijn we afhankelijk van giften en donaties. Fondsen zijn voor onze stichting een belangrijke vorm van inkomsten.

Helpt u met uw fonds mee ons werk mogelijk te maken? Mail naar marleen@gilat.nl of vul ons contactformulier in en we nemen contact met u op.

Nationale Postcode Loterij

Dorine Manson, managing director Postcode Loterij: “Ieder kind verdient het om kind te kunnen en mogen zijn. Ook kinderen die ernstig ziek zijn. Met de Gilat theaters in verschillende kinderziekenhuizen tovert de stichting een glimlach op de gezichten van deze ernstig zieke kinderen, die daarmee even vergeten dat ze ziek zijn. We zijn trots dat we dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij Stichting Gilat kunnen steunen met een bijdrage van 400.000 euro.”

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Stichting Gilat en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

Naar website

Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds Cultuurparticipatie levert een prachtige meerjarige bijdrage aan alle Gilat theaters binnen ons Koninkrijk.

“Stichting Gilat creëert speciaal aanbod voor zieke kinderen gebaseerd op hun behoeften en mogelijkheden, waardoor drempels voor actieve cultuurdeelname worden weggenomen. De artistieke kwaliteit van de theaterproducties is goed, en de voorstellingen worden gespeeld door professionele, gediplomeerde en specifiek voor de omgang met zieke kinderen getrainde acteurs.”

Naar website

Zadelhoff Cultuurfonds

Al drie jaar is het Van Zadelhoff Cultuurfonds een betrokken partner van de stichting. Onze culturele activiteiten met een sociaal-maatschappelijk karakter streeft een gezamenlijk doel na.
“Stichting Gilat maakt tastbaar hoe cultuur een chronisch ziek kind en zijn familie uit de harde werkelijkheid van het ziekenhuis haalt, en hen naar een andere wereld toveren kan.”

Ga naar site

Vaillant Fonds

Dankzij de jarenlange steun van het Vaillantfonds kan Stichting Gilat ziekenhuistheater voor families in ons hele Koninkrijk verzorgen.
Chronisch zieke kinderen (4-12 jr ) in Nederland en Curaçao beleven plezier, afleiding en ontspanning in ziekenhuistheaters, zodat ze samen met familieleden positieve energie opdoen waarbij kinderen in de hoofdrol zijn.

Ga naar site

Stichting Weteringschans

De doelstelling van deze Stichting is kleinschalige initiatieven te ondersteunen. Als je ernstig ziek bent, is het belangrijk om ergens naar uit te kijken, om even afgeleid te zijn en Stichting Weteringsschans ondersteunt Stichting Gilat bij onze wens om chronisch zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis een welkome afleiding te bieden.

Ga naar site

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar in cultuur in het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Stichting Gilat is één van de gelukkige ontvangers van hun steun. Met hun bijdrage lukt het Stichting Gilat om cultuur voor de ziekste kinderen in Curaçao nog steviger te verankeren. Zo bieden wij sinds 2023 structureel interactief theater in het Curaçao Medical Center voor de ziekste kinderen en familieleden.

Ga naar site

Fonds 1818

Het Haagse Cultuurfonds levert een waardevolle bijdrage aan de interactieve voorstellingen voor de ziekste kinderen binnen eigen regio. Daarnaast werken we samen toe naar het Gilat theater in Leiden dat naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 feestelijk wordt geopend.

Ga naar site

Zabawas

Zabawas is een onafhankelijk, betrokken goede doelenfonds. De founders hebben een passende nuchtere instelling en willen een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Zij houden zich vooral bezig op het gebied van cultuur, natuur, educatie, sport en geneeskunde en geven op deze gebieden steun aan actieve, ondernemende initiatieven. Stichting Gilat mag zich al drie jaar één van de gelukkige partners noemen.

Ga naar site

Wittebedjes

Stichting Wittebedjes zamelt geld in voor zieke, gehandicapte en anderszins hulpbehoevende kinderen in de omgeving Amsterdam. Sinds het onstaan van Stichting Gilat zijn zij een betrokken partner geweest en helpen ze mee met het continueren van onze programmering in het Emma Kinderziekenhuis.

Ga naar site

Van Leeuwen van Lignac

De Van Leeuwen Van Lignac Stichting biedt al drie jaar lang ‘het medicijn’ aan de kinderen in Rotterdam. Hiermee maken zij het voor ons mogelijk om onze voorstellingen in het Sophia Kinderziekenhuis te continueren en leggen zij een basis voor opschaling in de toekomst.

Ga naar site

Van den Tweel Groep

Van den Tweel Groep investeert in ons programma dat ten goede komt aan de zieke kinderen in het Curaçao Medical Center.
In deze eerste fase betekent dit concreet het bieden van livestreams op een centrale toegankelijke plek in het ziekenhuis, waar kinderen en hun ouders samen ontspannen, leren en plezier maken.

Ga naar site