Gilat Online in ziekenhuis op Curacao

Stichting Gilat, dat theater verzorgt voor kinderen in ziekenhuizen, gaat van start op Curaçao.

Vanaf 6 april 2022 komen de zieke kinderen in het Curaçao Medical Center maandelijks samen voor de interactieve live streams van Stichting Gilat. Vanuit de opnamestudio in Amsterdam worden de shows begeleid door de Antilliaanse ‘Max & Jet’, die elke maand een ander cultuurthema behandelen. Hiermee worden de kinderen spelenderwijs cultureel en educatief uitgedaagd.

Vicepremier en minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP, Sociale Ontwikkeling) en minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK, Volksgezondheid) hebben in 2021 de eerste (proef)voorstelling geopend.

Voorzitter Jair Eisenmann van Stichting Gilat: “Theater is het beste medicijn voor zieke kinderen. Met theater kunnen we ze even laten vergeten dat ze ziek zijn. Het is geweldig dat we nu ook de zieke kinderen op Curaçao een lach kunnen bieden.”

Kinderarts Meindert Manshande van het Curacao Medical Center is verheugd dat Stichting Gilat nu ook op Curaçao actief wordt: “We vinden het fantastisch dat we de kinderen in ons ziekenhuis deze vorm van plezier kunnen bieden. Ik ken Gilat nog uit mijn tijd uit het academisch ziekenhuis uit Amsterdam en het is daarom extra bijzonder dat we nu ook voor de kinderen op Curaçao voorstellingen krijgen.”

Stichting Gilat is met betrokken partners in gesprek om de voorstellingen ook structureel mogelijk te maken voor de zieke kijkers thuis.