Blog Jaïr Eisenmann: Een rijke fantasie

Gilat was in haar leven altijd heel fantasierijk. Ze was in staat om van iets kleins, een heel groot en mooi verhaal te maken.

Gilat was in haar leven altijd heel fantasierijk. Ze was in staat om van iets kleins, een heel groot en mooi verhaal te maken. Het maakte niet uit of het helemaal waar was.

Ze kon er compleet over door fantaseren en werd daar énorm vrolijk van.

Vaak vroeg ik mij af hoe mijn dochter zoveel fantasie kon hebben en eigenlijk kwam ik er pas achter toen ze al overleden was. Het heeft namelijk alles te maken met dat een rijke fantasie veel afleiding betekent. Helemaal als je ziek bent.

Toen we begonnen met onze shows maakte Bart (onze creatief directeur) duidelijk dat het vóóral belangrijk is dat de voorstellingen interactief zijn. Zo prikkel je de fantasie van de kinderen. Bij de eerste shows ging er een wereld voor me open. Het was zo enorm bijzonder.

Vooral kinderen die gekluisterd zijn aan een bed of rolstoel verdienen het om even te verdwijnen in hun eigen wereld boordevol fantasie. Hun wereldje is echt klein en ze compenseren hun immobiliteit door hun fantasie op de vrije loop te laten gaan. Dat is vaak de enige manier waarop zij even kunnen ‘ontsnappen.’

Gilat liet me zien hoe belangrijk afleiding is door middel van fantasie. Met de Stichting proberen we dit nog eens extra aan te sporen.