Stichting Gilat theater

Fondsen

Stichting Gilat verzorgt interactieve theatervoorstellingen voor kinderen in academische ziekenhuizen. Wij bieden de kinderen een lach aan en laten ze even vergeten dat ze ziek zijn. We doen dat in zes kinderziekenhuizen: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Nijmegen. Hiervoor zijn we afhankelijk van giften en donaties. Fondsen zijn voor onze stichting een belangrijke vorm van inkomsten.

Helpt u met uw fonds mee ons werk mogelijk te maken? Mail naar marleen@gilat.nl of vul ons contactformulier in en we nemen contact met u op.

Nationale Postcode Loterij

Dorine Manson, managing director Postcode Loterij: “Ieder kind verdient het om kind te kunnen en mogen zijn. Ook kinderen die ernstig ziek zijn. Met de Gilat theaters in verschillende kinderziekenhuizen tovert de stichting een glimlach op de gezichten van deze ernstig zieke kinderen, die daarmee even vergeten dat ze ziek zijn. We zijn trots dat we dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij Stichting Gilat kunnen steunen met een bijdrage van 400.000 euro.”

Naar website

Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds Cultuurparticipatie levert een prachtige meerjarige bijdrage aan alle Gilat theaters binnen ons Koninkrijk.

“Stichting Gilat creëert speciaal aanbod voor zieke kinderen gebaseerd op hun behoeften en mogelijkheden, waardoor drempels voor actieve cultuurdeelname worden weggenomen. De artistieke kwaliteit van de theaterproducties is goed, en de voorstellingen worden gespeeld door professionele, gediplomeerde en specifiek voor de omgang met zieke kinderen getrainde acteurs.”

Naar website

Zadelhoff Cultuurfonds

Al drie jaar is het Van Zadelhoff Cultuurfonds een betrokken partner van de stichting. Onze culturele activiteiten met een sociaal-maatschappelijk karakter streeft een gezamenlijk doel na.
“Stichting Gilat maakt tastbaar hoe cultuur een chronisch ziek kind en zijn familie uit de harde werkelijkheid van het ziekenhuis haalt, en hen naar een andere wereld toveren kan.”

Ga naar site

Fonds 1818

Het Haagse Cultuurfonds levert een waardevolle bijdrage aan de interactieve voorstellingen voor de ziekste kinderen binnen eigen regio. Daarnaast werken we samen toe naar het Gilat theater in Leiden dat naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 feestelijk wordt geopend.

Ga naar site

Zabawas

Zabawas is een onafhankelijk, betrokken goede doelenfonds. De founders hebben een passende nuchtere instelling en willen een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Zij houden zich vooral bezig op het gebied van cultuur, natuur, educatie, sport en geneeskunde en geven op deze gebieden steun aan actieve, ondernemende initiatieven. Stichting Gilat mag zich al drie jaar één van de gelukkige partners noemen.

Ga naar site

Wittebedjes

Stichting Wittebedjes zamelt geld in voor zieke, gehandicapte en anderszins hulpbehoevende kinderen in de omgeving Amsterdam. Sinds het onstaan van Stichting Gilat zijn zij een betrokken partner geweest en helpen ze mee met het continueren van onze programmering in het Emma Kinderziekenhuis.

Ga naar site

Van Leeuwen van Lignac

De Van Leeuwen Van Lignac Stichting biedt al drie jaar lang ‘het medicijn’ aan de kinderen in Rotterdam. Hiermee maken zij het voor ons mogelijk om onze voorstellingen in het Sophia Kinderziekenhuis te continueren en leggen zij een basis voor opschaling in de toekomst.

Ga naar site